Samsun Tabip Odası Soma'yı Unutmadı

Samsun Tabip Odası Başkanı, 13 Mayıs günü Soma'da yaşanılan faciasını unutmadı ve tüm maden emekçilerine bir kez daha başsağlığı dileyerek açıklamada bulundu.









Samsun Tabip Odası'nın yaptığı açıklamada,"Bu bir kaza mıdır? Bu resmen güvencesizliğin taşeronlaşmanın denetimsizliğin neden olduğu bir cinayettir.
Somada 13 Mayıs günü yaşanan facianın sebebi,uygulamaya konulan özelleştirme,taşeronlaştırma, örgütsüzleştirme, çalışma sistemi, kamu madenciliğinin yok edilmesi ve kamu kurumlarında uzun yıllar sonucu elde edilmiş olan madencilik bilgi ve deneyim birikiminin dağıtılması gibi politikalardır. Kamusal denetimin de yeterli ve etkin bir biçimde yapılmaması iş kazalarının Soma'da olduğu gibi faciaya dönüşmesine neden olmuştur.
SAMSUN TABİP ODASI BAŞKANINDAN SERT AÇIKLAMA
"Biz, öngörülen ve önlenebilir risklerin kaza olmadığını biliyoruz.Bir kez daha söylüyoruz;Soma'da yaşanan kaza değildir 301 maden emekçisinin ölümünün sorumluları hala hesap vermemiştir.
Göz göre göre ölümle karşılaşmamanın,çeşitli meslek hastalıklarına yakalanmamanın olanaklı olduğunu biliyoruz.Dünya bunun bilimsel,teknolojik,yasal,demokratik koşullarını çoktan sağlamışken bizim çalışanlarımızın koşullarının düzenleştirilmemesini anlayamıyoruz ve kabul etmiyoruz.Yaşamını alın teriyle kuran işçilerin güvenceli koşullarda çalışmasını ve emeğinin karşılığını almasını istiyoruz." diyerek sert açıklamada bulundu.

Bu Haberi Paylaş :

Reklamlar

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *